STELLA NOVA

VISITING NICOLINE DURUP

34 ÅR
GRUNDLÆGGER AF DURUP
@DURUP_

Trine: NICOLINE... DU OG DIN KÆRESTE SKAL GIFTES, - OG LIGE NU BOR DU OG DIN DATTER EDITH, PÅ 4 ÅR, HER I DENNE DEJLIGE LEJLIGHED MIDT I KØBENHAVN, OG DIN KÆRESTE BOR I DUBAI... DET ER EN LIDT ANDERLEDES FAMILIESTRUKTUR, HVAD TÆNKER DU OM DET?

Nicoline: Ja det er lidt langdistance agtigt… Og nok ikke holdbart på den lange bane. Det har dog også sine fordele… Vi er jo kærester og støtter hinanden og er der for hinanden. Samtidig har vi som det er, lige nu, af gode grunde en del tid hver for sig og kan gøre en masse ting uden at skulle koordinere alting, og vi er så måske til gengæld mere intenst sammen når vi så endelig ses, hvilket faktisk er rigtig dejligt.
Jeg er selvstændig og driver virksomheden Durup og laver indretnings løsninger for private og firmaer i form af gardiner, puder osv… Denne måde at leve på giver mig tid til at fordybe mig i mit arbejde og så er der jo også Edith, som jo heldigvis også fylder meget i mit liv. 
Men det er da hårdt at være så meget hver for sig og jeg savner ham rigtig meget, - og på mange måder savner jeg jo også at vi kunne have en mere traditionel hverdag sammen. Edith har en anden far og hun er selvfølgelig også sammen med ham, og på den måde har vi bare en lidt utraditionel familiedynamik. 

Trine: MEN TÆNKER I AT I VIL BO SAMMEN PÅ ET TIDSPUNKT ELLER ER I IKKE OPTAGET AF DET?

Nicoline: Ja, - vi skal bo sammen på sigt, det er helt sikkert… Også fordi vi gerne vil have flere børn, så vi skal finde en holdbar løsning. 

Trine: SKAL DET SÅ VÆRE I DANMARK, DUBAI ELLER ET HELT TREDJE STED?

Nicoline: Det ved vi ikke lige nu, men da jeg er et udpræget familiemenneske og egentlig er ret glad for Danmark, og specielt København, og fordi jeg lige nu har de fleste af mine kunder her, så føler jeg mig godt tilpas her. 

Trine: DET FORSTÅR JEG GODT, OG I HAR JO OGSÅ DENNE HER SKØNNE LEJLIGHED MIDT I KØBENHAVN OG DET ER JO OGSÅ ET DEJLIGT LIV, TÆNKER JEG. MEN HVIS MAN SER BORT FRA ALT DET ANDET, KUNNE DU SÅ FORESTILLE DIG ET LIV I UDLANDET?

Nicoline: Ja det kunne jeg sagtens. Jeg har altid rejst meget og har altid været nysgerrig på andre måder at leve på og andre kulturer. 

Trine: DET GIVER DIG VEL OGSÅ MEGET INSPIRATION?

Nicoline: Helt klart, dét at rejse giver mig rigtig meget inspiration. 

Trine: OG DET ER IKKE EN FREMMED TANKE FOR DIG AT BO I UDLANDET?

Nicoline: Jeg har før boet både i London og i Monaco, så nej det er absolut ikke fremmed for mig. Skulle vi kaste os ud i det, så er det klart at det nu skulle være et sted der også var egnet til børn. 

Trine: SER DU DANMARK MED ANDRE ØJNE, NU HVOR DU HAR BOET I UDLANDET?

Nicoline: Helt klart, - man kan ikke undgå at se tingene på en anden måde når man har prøvet at bo længere tid et andet sted. 

Trine: KAN DU DEFINERE FORSKELLEN?

Nicoline: Blandt mange ting synes jeg f.eks. at vi herhjemme har en uskreven regel… Måske en slags samfundsnorm for hvordan man er en familie og det er måske noget af det jeg godt kunne tænke mig at gøre anderledes i min opdragelse af Edith. 

Trine: HVAD TÆNKER DU PÅ HELT KONKRET?

Nicoline: Det er først og fremmest vigtigt for mig at vise hende andre kulturer. F.eks. i en by som London hvor diversiteten er stor og man møder mange forskellige nationaliteter og mange forskellige levemåder. Jeg oplever at der generelt er en større åbenhed og jeg vil gerne give Edith en grundlæggende appetit og nysgerrighed på at møde nye mennesker og håber ikke hun bliver fordomsfuld. 

Trine: DET FORSTÅR JEG GODT... OG NOGET AF DET VÆRSTE JEG VED, ER OGSÅ ANGSTEN FOR DET FREMMEDE OG DEN, I MINE ØJNE, VOKSENDE RACISME DER DESVÆRRE BLIVER MERE OG MERE ALMINDELIG.

Nicoline: Ja, og her må man starte med sig selv og ikke være bange for det nye og anderledes. Det at slå sig ned et nyt sted, udfordrer på alle måde dette og kræver på sin vis en stor åbenhed og det vil jeg gerne give videre til min datter. På samme måde synes jeg jo også at vi skal være åbne over for at andre kommer her til vores land og lade os inspirere af hinanden i stedet for at være bange for det de andre gør eller måden de lever på.

Trine: JA OG FOR MIG ER INSPIRATIONEN FRA ANDRE KULTURER, OG I DET HELE TAGET DIVERSITET, NOGET AF DET VIGTIGSTE, OG DET GÆLDER BÅDE MODE, MAD, KUNST, INDRETNING, OSV. DET ER DA UD FRA FORSKELLIGEHEDER AT VI UDVIKLER OS OG FINDER NYE OG ANDERLEDES VEJE, OG DET ER HER AT DET SPÆNDENDE OPSTÅR.

Nicoline: Præcis og ellers sad vi jo bare og gentog os selv igen og igen. 

Trine: DET GØR DU HELDIGVIS IKKE OG NÅR MAN ER HER I DIT HJEM, SYNES JEG OGSÅ AT DIN MÅDE AT BO PÅ OG DIN INDRETNING VIDNER OM AT DU ER ET ÅBENT MENNESKE, DER SUGER TIL DIG AF HELE VERDEN.
TAK FOR DIN TID NICOLINE, OG FORDI DU HAVDE LYST TIL AT DELE LIDT AF DINE TANKER.