Foretrukne materialer

Når vi vælger materialer, er det altid med ønsket om at kunne vælge det materiale, der har mindst indvirkning på naturen. Desværre er dette ikke altid en mulighed, da nogle materialer har store minimumsordremængder, som vi desværre ikke kan opfylde, og som i sidste ende ville ende som affald. Derfor er vores valg altid en grundig balance mellem forskellige parametre.

Vores kreative team arbejder tæt sammen med vores sourcing- og tekniske team for at kombinere de bedste materialer og tilbehør med det ønskede design og egenskaber. De endelige beslutninger træffes altid med henblik på at gøre hvert design must muligt holdbart, så det kan få et langvarigt liv. Vi mener, at en af nøglefaktorerne til at gøre vores verden til et bedre sted er, at producere højkvalitetsbeklædningsgenstande der holder. Dette har altid været og vil altid være en central del af Stella Novas DNA.
Vi tester og validerer de færdige designs egenskaber og holdbarhed. Blandt andet gøres dette ved vask- og slidtest, men også ved at opnå tekniske kvalitetsspecifikationer. 
Udover vores indflydelse som brand, arbejder branchen heldigvis hårdt for at forbedre sig hele tiden, og vi følger denne udvikling tæt. Som udgangspunkt holder vi os til veldokumenterede materialer og processer. Dette er for ikke at hoppe med på nye trends, der senere viser sig ikke at have de fordele, der først blev antaget.

Bomuld

I 2022 tog vi et betydeligt og afgørende skridt ved at beslutte ikke at producere nogen bomuldsbaserede styles i Kina, medmindre hele værdikæden er certificeret af Global Organic Textile Standard (GOTS). Denne beslutning stammer fra en rapport udgivet af De Forenede Nationer i august 2022, som påstår forekomsten af tvangsarbejde og moderne slaveri i Xinjiang-provinsen, særligt påvirkende Uighur-minoriteten. Situationen bliver exceptionelt kritisk, da 80-90% af Kinas indenlandske bomuld kommer fra Xinjiang-provinsen. Du kan læse mere om problemet med bomuld fra Xinjiang-provinsen her og her. Bomulden, der anvendes i Stella Nova styles, vil overvejende blive indhentet fra Indien, Tyrkiet og Brasilien, og leverandører er påkrævet at levere dokumentation, der verificerer bomuldens oprindelse. Stella Nova styles i bomuld mærket med 'lavet i Kina' vil konsekvent blive fremstillet af GOTS-certificeret bomuld. Dog, da Stella Nova endnu ikke er GOTS certificeret, har vi i øjeblikket ikke tilladelse til at bruge GOTS-mærket på vores tøj.

Læder

Hos os er hvert læderprodukt skabt med omhu og præcision i Indien, hvor vores leverandør ikke blot ejer produktionsfaciliteterne, men også sikrer direkte kontrol over hver eneste proces. Dette sikrer ikke kun højeste kvalitet, men også en ansvarlig produktion. Vores skind kommer fra en leverandør, der er certificeret af Leather Working Group (LWG), en organisation anerkendt for sin guldmedlemsstatus og dedikation til bæredygtighed i læderindustrien.

LWG er kendt for sin omfattende vurdering af miljøpåvirkningen fra læderproduktion, hvor de lægger vægt på helhedsorienterede forbedringer. Organisationens kerneværdier inkluderer sporbarhed og gennemsigtighed i forsyningskæden, hvilket sikrer, at du kan have tillid til, hvor dit læder kommer fra. De deler også viden og data for at fremme informerede beslutninger og forbedre ressourceeffektiviteten, samtidig med at de reducerer affald og forurening. En særlig opmærksomhed gives til brugen af sikre kemikalier, beskyttelse af natur og dyrevelfærd samt sikring af fair arbejdsforhold.

Vores engagement i LWG's standarder afspejler vores mål om at fremme en positiv indvirkning på både miljøet og samfundet. Ved at vælge vores læderprodukter er du en del af denne positive cyklus, der værner om vores planet og dens beboere.

Denim

Vores denimproduktion finder udelukkende sted i Izmir, Tyrkiet, hvor 100% af elektriciteten genereres gennem deres solsystemer. 
De er også GOTS (Global Organic Textile Standard) certificeret, og alle produkter produceres på deres interne produktionslinjer.

ISKO

ISKO™, det førende ingrediensmærke på globalt plan med produktionsfaciliteter i Tyrkiet, er den første denimproducent i verden, der er blevet anerkendt med Nordic Swan og EU Ecolabel certificeringerne.
Alle materialerne er kendetegnet ved avanceret teknologi og dyb omsorg for kvalitet i alle de integrerede produktionsprocesser, fra garn til færdiggørelsesprocesser.
Hos ISKO™ genovervejer de deres indkøbsstrategier og nægter at skaffe mere materiale, end de har brug for. Deres innovations inden for affaldshåndtering reducerer den
miljømæssige påvirkning fra garn- til stofproduktion ved at bruge genbrugte og genanvendte materialer.