stella nova

VISITING MALAIKA MOSENDANE

Trine: HYGGELIGT AT SE DIG IGEN MALAIKA… HVAD GÅR DU OG LAVER NU?

Malaika: Lige nu arbejder jeg på Holbæk Teater, hvor jeg spiller Rita i Jungledyret Hugo. Men jeg har lige afsluttet en stor Netflix serie, som lige er kommet ud… dvs. det er et stykke tid siden jeg afsluttede optagelserne og så tager det jo noget tid at klippe og redigere den færdig, så den har først nu fået premiere på Netflix.

Trine: DET ER ALTSÅ MEGA SEJT… DU ER KUN 22 ÅR OG SÅ HAR DU ALLEREDE EN NETFLIX PRODUKTION PÅ DIT CV… DET ER JO FOR VILDT… HVORDAN ER DU LYKKEDES MED DET?

Malaika: Jeg gik på Scenekunst Skolen i Odense og når man går der så er man i spotlight for at blive castet til forskellige ting og så blev jeg kontaktet af Rie Hedegaard, som er caster og hun er så sød og dygtig, og hjalp mig rigtig fint igennem forløbet og så endte de med at vælge mig til rollen og det kom virkelig bag på mig, for det havde jeg slet ikke regnet med.

Trine: EJ MEN DET ER JO SÅ VILDT – OG DER ER JO MANGE SOM I LØBET AF EN LANG KARRIERE IKKE OPNÅR AT FÅ TILBUDT SÅDAN EN ROLLE, SÅ DET ER ALTSÅ VIRKELIG GODT GÅET… DET KAN DU DA GODT VÆRE STOLT AF.

Malaika: Tak… Men det gjorde så desværre at jeg var nødt til at vælge skolen fra.

Trine: HVORFOR SKULLE DU VÆLGE SKOLEN FRA?

Malaika: Jeg fik simpelthen ikke lov til at gøre begge dele og dermed måtte jeg jo så tage et valg mellem skolen og jobbet.

Trine: EJJJJ…. MEN DET ER DA VANVITTIGT…. DET ER JO SOM AT SPÆNDE BEN FOR DIG. NÅR DU FÅR SÅDAN EN CHANCE BØR DE DA BAKKE DIG OP OG VÆRE GLADE PÅ DINE VEGNE… DET LYDER JO HELT CRAZY, SIKKEN HISTORIE. SÅ BLEV DU JO NÆRMEST TVUNGET UD, FOR SELVFØLGELIG GAV DET IKKE MENING AT TAKKE NEJ TIL ROLLEN OG ALT DET DU KUNNE LÆRE DER, SOM JO I ØVRIGT ER NOGET HELT ANDET END DET SKOLEN KAN TILBYDE.

Malaika: Ja, det var virkelig hårdt.. Også fordi jeg elskede at gå på skolen og aldrig havde drømt om at komme i en situation hvor jeg skulle vælge den fra.

Trine: MEGET MÆRKELIGT AT DE IKKE TILBØD DIG ET ORLOV OG DERMED MULIGHEDEN FOR AT NYDE DEN STORE CHANCE DU HAVDE FÅET. MAN SKULLE TRO AT DET VAR I SKOLENS INTERESSE AT DERES ELEVER FIK SÅDANNE MULIGHEDER OG AT DE VILLE VÆRE STOLTE OG GLADE PÅ DINE VEGNE…. DET ER TRIST AT HØRE OG JEG FORSTÅR GODT AT DET HAR VÆRET ET SVÆRT VALG.

Malaika: Ja, det var det virkelig også…. Men det var en spændende rolle, som gav mening for mig at takke ja til - en slags `coming of age´ historie hvor en mørk hovedperson skal finde sin egen identitet og det var noget jeg selv kunne identificere mig med. Hvis jeg ved at tage den rolle kunne være et forbillede for andre unge piger der måske også har manglet et sted hvor de kunne føle sig set, så havde jeg nået mit mål.

Trine: HVORDAN HAR DU FØLT DIG FORKERT?

Malaika: Jeg har altid haft noget omkring min krop hvor jeg virkelig har haft svært ved at acceptere hvordan jeg så ud.

Trine: PÅ HVILKEN MÅDE?

Malaika: Måske fordi jeg helt tydeligt har en curvy krop…. Store hofter, en stor numse og på den måde har jeg ikke kunnet spejle mig i mine veninder, for ingen af dem havde en krop der så ud som min. Det gik måske først rigtigt op for mig at jeg havde savnet det da jeg for nogle år siden så en reklame på en bus med forskellige typer af kvindekroppe… En stor, en lille, en curvy, og alle med forskellige etniciteter. Det var fantastisk. Jeg tror det var der det blev tydeligt for mig at jeg havde et forskruet billede af min krop i mit hoved, den reklame var på en måde starten på min rejse mod at få det bedre med min krop, men det har været og er stadig hårdt at lære at elske mig selv.

Trine: DET FORSTÅR JEG GODT OG I BUND OG GRUND VIL DE FLESTE BØRN OG UNGE NOK GERNE LIGNE HINANDEN. DET ER NOK FØRST NÅR MAN BLIVER ÆLDRE AT MAN BEGYNDER AT SÆTTE PRIS PÅ SINE EGNE SÆRPRÆG… OG MÅSKE ENDDA KOMMER TIL ET PUNKT HVOR MAN ER STOLT AF DEM

Malaika: Ja og derfor betyder det meget for mig hvis jeg kan inspirere en 13 årig pige der ser ud som mig, for det savnede jeg selv da jeg var i den alder. Min mor er fra Sydafrika og jeg tror at det havde været anderledes for mig hvis jeg også var vokset op der… Så ville der nok være flere med samme kropstype som jeg selv og det har jeg helt klart savnet og det har ramt min selvtillid rigtig hårdt fordi det er svært at føle sig anderledes.

Trine: JA; OG I FORVEJEN SKAL MAN DEALE MED AT ENS KROP FORANDRER SIG NÅR MAN KOMMER I PUBERTETEN… DET DU
BESKRIVER ER NOK EN OVERBYGNING PÅ DET ISSUE

Malaika: Ja, og det er først nu jeg står ved mine brede og kurvede hofter og ikke skammer mig over min krop og forsøger at gemme den væk. Måske fordi jeg nu endelig har anerkendt at min krop ser ud som den gør og at jeg ikke behøver at ligne dem omkring mig for at være god nok.

Trine: TILGENGÆLD ER DER JO MED THE KARDASHIANS KOMMET ET KÆMPE FOKUS PÅ KURVEDE KROPSFORME: JEG VAR I BRASILIEN FOR ET PAR ÅR SIDEN OG DER ER NUMSEFORSTØRRENDE  OPERATIONER DET MEST BRUGTE NU… FORAN BRYST IMPLANTATER OG ALLE MULIGE ANDRE TING.

Malaika: Ja, det er så vildt… Pludselig var min kropstype en del af et kendis stunt og et reality show… Det var ligesom helt ovre i den anden grøft og en underlig seksualisering af min type krop… Det havde jeg jo heller ikke lige ønsket mig, selvom mine veninder syntes at det kørte for mig og de sagde at de var misundelige.

Trine: DET ER HELT VANVITTIGT HVAD FOLK FINDER PÅ…OG JEG FATTER IKKE AT DE TØR. NU ER JEG OGSÅ TYPEN DER SYNES AT DET ER RIGELIGT BARE AT FÅ KUNSTIGE NEGLE… SÅ EN NUMSEFORSTØRRELSE… NEJ ELLERS TAK DA !!

Malaika: Ja, det er med livet som indsats… Og man skal godt nok ville det for at tage den risiko for det er jo virkelig farligt. Jeg så engang et program om det i fjernsynet… De operationer er virkelig hardcore og der er faktisk en del der dør af det fordi det går galt.

Trine: FØJ FOR DEN DA… SÅ SKAL MAN DA VÆRE MERE END ALMINDELIG TRÆT AF SIT UDSEENDE FOR AT KASTE SIG UD I DET.

Malaika: Ja, det er nok en helt anden historie…

Trine: OG TRODS ALT OGSÅ EN ANDEN KULTUR…

Malaika: Nemlig, - for selvom jeg har været frustreret og følt mig forkert og anderledes, så har jeg aldrig tænkt i den slags baner.

Trine: OG HELDIGVIS FOR DET… FOR DU SER JO SÅ SKØN OG FIN UD - OG DEJLIGT AT DU OGSÅ TØR AT VÆRE ÆRLIG OG DELE UD AF DINE SÅRBARE SIDER OG TANKER.
TAK FOR DET MALAIKA… OG TAK FOR DIN TID.