STELLA NOVA

VISITING Celeste Karoline Lønstrup

24 ÅR
CEO OG GRUNDLÆGGER AF CELESTE VIN
@CELESTEVIN_

Trine: CELESTE…. JEG ER NYSGERRIG PÅ HVORDAN EN UNG PIGE SOM DIG ER HAVNET I EN VERDEN, SOM ELLERS TRADIITIONELT VIS KUN ER FORBEHOLDT MÆND +40?

Celeste: Ja, det forundrer mig også stadig. Men kort fortalt, så rejste jeg til Italien som 19 årig uden egentlig at have et helt konkret mål med turen. Da jeg havde boet der som barn, var det
naturligt for mig at vælge Italien og det der som udgangspunkt var planlagt som et 1,5 måneds ophold som tjener på en tilfældig restaurant, endte med at blive 2 år i mesterlære på en af Italiens ældste og mest respekterede vinslotte.

Trine: WAUUW… DET ER EN VILD OG SJOV HISTORIE.

Celeste: Ja, det er det faktisk, og jeg forstår det heller ikke helt selv, men jeg blev taget under vingerne at Giorgio Rivetti, som er en af Italiens dygtigste og ikoniske vinproducenter og som ejer slottet La Spinetta. Han er i slut 60’erne og er en fantastisk mand, som ved absolut alt om vin og af en eller anden grund besluttede han sig for, at jeg skulle være hans elev og at han ville videregive sin viden til mig og lære mig det hele fra bunden af. Jeg havde på det tidspunkt aldrig drukket vin og det interesserede mig på ingen måde… Alkohol for mig var noget man drak for virkningens skyld... Altså for at blive fuld - og vin var da i hvert fald slet ikke noget for mig. Men pludselig blev jeg grebet af det og indså hvor spændende en verden det er og hvor meget læren og videnskab der ligger bag produktionen af god vin… Det er så vildt og dybt fascinerende. Det var en hel familie som tog mig ind og jeg blev som et barn af huset, specielt Giorgios søster Giovanna på 75 år blev min bedste ven. Hun er en af de sejeste mennesker, jeg kender. Hun står stadig i vinmarken kl. 5 om morgenen når der skal høstes, selvom det er meget hårdt fysisk arbejde og hun er i det hele taget bare en kæmpe kapacitet, som samler hele familien på sin italienske facon… Hun er noget helt særligt. Jeg har fået så meget af den familie… Oplevelser, viden, indsigt og dybe venskaber.

Trine: DET ER EN FIN FORTÆLLING OG HVOR MÅ DET VÆRE FANTASTISK AT VÆRE EN DEL AF… DET VILLE JEG GERNE OPLEVE.

Celeste: Ja, det er det - og jeg føler mig også meget heldig. Det gav mig også lysten til at tage det hele et skridt videre og åbne min egen vinimport. Jeg savnede min familie herhjemme i Danmark, så jeg besluttede mig for at rejse hjem. Her har jeg så forenet det bedste af to verdener, hvor jeg kan videregive og dele ud af min viden og forståelse af god vin. Jeg har åbnet Celeste Vin, -en lille vin butik på Østerbro i København, hvor jeg sælger vin fra alle de producenter jeg har lært at kende i Italien. Jeg rejser derned så tit det er muligt og jeg elsker at formidle deres livsværk, og samtidig give folk herhjemme muligheden for at smage disse fantastiske vine. Jeg laver blandt andet mange vinsmagningsarrangementer hvor jeg fortæller om de forskellige vine og deres historier… Jeg synes det er sjovt, og en gave at kunne dele ud af mine oplevelser og erfaringer, jeg har haft med Giorgio og hans familie...

Trine: DET LYDER RIGTIG DEJLIGT OG JEG ER MEGET IMPONERET OVER HVOR MEGET DU HAR OPLEVET OG SKABT NÅR JEG TÆNKER PÅ AT DU KUN ER 24 ÅR.

Celeste: For mig var det i hvert fald svært og jeg mærkede at jeg var nødt til at gøre op med det… Altså aktivt at skille min egen private person fra virksomheden og dyrke begge dele, men på hver sin måde. Det stod pludseligt tydeligt for mig, at det på sigt kunne få nogle helt forkerte konsekvenser hvis jeg ikke tog dette alvorligt. Virksomhedens succes og/eller problemer, skal ikke dominere hele mit liv og der skal være andet indhold i min tilværelse end det. 

Trine: DET KENDER JEG GODT… SPECIELT TROR JEG DET ER ET ISSUE NÅR MAN VIRKELIG BRÆNDER FOR DET MAN LAVER... DER KAN DET VÆRE SVÆRT AT SKILLE TINGENE AD.

Celeste: For mig var det i hvert fald svært og jeg mærkede at jeg var nødt til at gøre op med det… Altså aktivt at skille min egen private person fra virksomheden og dyrke begge dele, men på hver sin måde.
Det stod pludseligt tydeligt for mig, at det på sigt kunne få nogle helt forkerte konsekvenser hvis jeg ikke tog dette alvorligt. Virksomhedens succes og/eller problemer, skal ikke dominere hele mit liv og der skal være andet indhold i min tilværelse end det. 

Trine: DET ER SEJT… DET ER JO OFTE NOGET MANGE FØRST INDSER MEGET SENERE I LIVET.. MÅSKE NÅR MAN GÅR NED MED STREESS ELLER ANDRE UBEHAGELIGHEDER. JEG VILLE NOK ØNSKE AT JEG SELV PÅ SÅ TIDLIGT ET TIDSPUNKT HAVDE VÆRET SÅ VELFORMULERET OMKRING DISSE TING SOM DU ER. JEG SYNES DET ER BÅDE SEJT OG MODIGT AT DU I SÅ UNG EN ALDER HAR GJORT DIG DET KLART AT MAN BØR VÆRE OPMÆRKSOM PÅ DET.

Celeste: Ja, det er i hvert fald noget jeg hver dag tager et aktivt valg omkring. Det er absolut en sjov og spændende verden jeg er havnet i, og jeg føler som sagt en stor glæde ved at videreformidle, det jeg har fået med mig og en taknemmelighed og en ydmyghed over at have været i mesterlære hos en af Italiens største og mest anerkendte
vinproducenter. Jeg ved godt at jeg er priviligeret, men det må ikke tage al min tid og jeg må ikke definere min succes som menneske, udelukkende ud fra hvordan jeg lykkes med virksomheden… Det er meget vigtigt for mig.

Trine: JEG FORSTÅR GODT AT DE TOG DIG IND SOM EN DEL AF FAMILEN… OG AT GIORGIO VALGTE LIGE NETOP DIG SOM SIN ELEV… HAN KUNNE HELT SIKKERT HAVE VALGT MANGE ANDRE…. MEN FOR MIG ER DU LIDT EN GAMMEL SJÆL OG DET GIVER SÅ GOD MENING AT DU HAR STARTET DIT EGET LILLE VINHUS- OG SÅ ER DU I ØVRIGT ET MEGET REFLEKTERENDE MENNESKE…

TAK FOR DIN TID CELESTE OG FOR AT DELE UD AF DINE OPLEVELSER OG TANKER.