Stella Nova

Visiting Sarah Paaschburg

SARAH PAASCHBURG OG HENDES DATTER CARMEN
I HENDES PRIVATE HJEM, HELLERUP
40 ÅR
FOTOGRAF
@SARAHPAASCHBURG

Trine: HAR DU EN TATOVERING?

Sarah: Nej, det har jeg ikke … Men da jeg var yngre var det et stort ønske og jeg grublede meget over hvad motivet skulle være; Hvad skulle der stå, hvad skulle det symbolisere, og jeg tegnede og tegnede. Jeg synes nemlig at det ser mega cool ud på de rigtige personer. Men det kom aldrig videre end det – der var ikke meant to be – jeg kunne aldrig finde det helt rigtige og måske var det i virkeligheden fordi jeg ikke kunne finde noget der betød så meget at jeg var villig til at indgravere det på min hud.

Sarah: Jeg havde ovenikøbet også et gavekort på en tattoo fra en af mine venner, som også pressede kraftigt på for at jeg skulle tage springet og kaste mig ud i det, så jeg har jo helt sikkert talt meget om det.

Trine: ER DU MON BANGE FOR AT FORTRYDE?

Sarah: Ja 100% og nu når jeg ser det i retroperspektiv… Så tænker jeg at det også handler om at det hurtigt bliver en meget klar og tydelig beskrivelse af ens alder, fordi man meget hurtigt falder for en tendens der er i tiden.

Trine: EN TIDSLOMME BRÆNDT IND I DIN HUD...

Sarah: Præcis, - den måde man tatoverer på, hvor og hvordan man placerer den på kroppen, det giver med det samme associationer til en tid og en type, selvom man jo helt klart kan have ændret sig, så er det en slags stigmatisering. 

Trine: OG HVOR MAN KOMMER FRA… DET ER JO BÅDE ET TIDSBILLEDE; MEN OGSÅ ET STATEMENT DER FORTÆLLER ANDRE TING I MERE ELLER MINDRE GRAD.

Sarah: Nemlig, så har du ikke længere mulighed for at være en kamæleon hvis du går ud af den vej.

Trine: ER DU EN KAMÆLEON?

Sarah: Ja, det er jeg nok. Jeg kan godt li´ at følge med tiden og jeg er også for eksempel sådan en der bedst kan li´ det nyeste musik. Jeg hænger ikke fast i fortiden, jeg kan nok bedst li´ at arbejde mig fremad og følge med min samtid. Jeg går også meget op i at sætte mig ind al ny elektronik, nye programmer og sådan noget. Man ved jo ligesom at falder man ud af det game, så er man ude af loopet.

Trine: SÅ DU SER DIG IKKE TILBAGE?

Sarah: Kun lidt måske… men jeg er i hvert fald glad for at jeg ikke ser tilbage på en tatovering. Jeg var engang lige ved at få tatoveret et kys på mit håndled… og det er jeg da glad for nu at jeg ikke gjorde… så ville jeg hele tiden skulle kigge på det - det ville jeg synes var mærkeligt.

Trine: NU VIL MAN MÅSKE TÆNKE AT MAN GERNE VIL HA` ET KYS HVER DAG…

Sarah: Ja, det er rigtigt… men det er nok bare det der med at jeg føler en tatovering holder dig fast i noget, og at det dermed at svært at komme videre,- fremad.

Trine: SÅ UD MED KYS OG IND MED FREMTIDEN?

Sarah: Ja, det er nok den der stigmatisering jeg ikke bryder mig om… man kan da heller ikke have en fuld rock'n'roll arm og så signalere revisortypen.

Trine: NEJ - ELLER FOLKEDANSER FOR DEN SAGS SKYLD

Sarah: Præcis… Jeg kan bedst li´ at det ikke er så let at vurdere mig og dømme mig – og at jeg hurtigt kan skifte retning.

Trine: SÅ DU ER EN KAMÆLEON?
Sarah: Ja, og jeg interesserer mig også for astrologi og har fundet ud af at jeg har Gemini in Venus.

Trine: HVAD BETYDER DET?

Sarah: Det skulle betyde at man er hurtigt videre og ikke bryder sig om at hænge for meget fast i tingene. Jeg kan bedst li´at det ikke bliver for tungsindigt.

Trine: ER DU OVERFLADISK?

Sarah: Ja og nej… Det er jeg forhåbentligt nok ikke – men jeg er bare god til at komme videre, og da jeg var ung var jeg heller ikke sådan en som led af hjertesorger over en eller anden fyr… Det var bare videre.

Trine: LUCKY YOU

Sarah: Ja, - jeg kigger fremad… Det er en slags indstilling til at tingene ikke må fylde og stikke for dybt. Men,- når det er sagt, så kan jeg jo selvfølgelig kun håbe og be´ til at der ikke kommer noget super alvorligt...

Trine: JA DET ER EN HELT ANDEN SAG…. MEN DU ER GOD TIL AT HIVE DIG SELV OP? OG DET ER VEL I BUND OG GRUND OGSÅ DIN EVNE TIL AT KIGGE FREMAD OG SE DE NYE TING OG MULIGHEDER?

Sarah: Ja, og det er vel i bund og grund også de egenskaber jeg bruger hver dag når jeg som fotograf og kreativ indgår i nye teams og skal forholde mig til nye mennesker. Det kræver at man kan slette tavlen og starte på en frisk i det aktuelle setup…og det er vel i bund og grund også lidt kamæleon agtigt.

Trine: ET FOTOGRAFI ER DA OM NOGET OGSÅ ET TIDSBILLEDE,- ET SLAGS FASTFRYSNING AF TID OG STED… AKURAT SOM EN TATOVERING

Sarah: Jo, men det sidder trods alt ikke fast på din krop resten af livet som et stempel. Og igen,- jeg elsker at følge med tiden og være en del af den udvikling der sker og det er også det man kan udtrykke i fotografier. Og så vil jeg lige tilføje at jeg jo synes at tatoveringer kan være noget af det flotteste- de rigtige motiver, på de rigtige mennesker, - det er nice. Det er igen et spørgsmål om den rigtige iscenesættelse… Akkurat som et godt billede kan være det.

Trine: TAK SARAH… FOR DIN TID OG FORDI DU HAVDE LYST TIL AT DELE LIDT AF DINE TANKER MED OS.