STELLA NOVA

VISITING PERNILLE HOLM

I HENDES PRIVATE HJEM, FREDERIKSBERG
56 ÅR
FREELANCE STYLIST, MAKEUPARTIST OG IVÆRKSÆTTER
@STYLISTPERNILLEHOLM

Trine: Der er et gammelt udtryk - ”Klæder skaber folk” … er der noget om snakken?

Pernille: Ja helt sikkert… Vi signalerer jo helt vildt meget i vores måde at tage tøj på. Om det er et bevidst eller et ubevidst valg man træffer, så siger din måde at klæde dig på rigtig meget om dig som person. Min egen måde at klæde mig på er ofte i mange retninger - men det tager altid udgangspunkt i mit humør.

Trine: Det er faktisk en af grundende til at jeg elsker at lave tøj… Altså det med at man understøtter et menneskes personlighed, - tøjet er jo et slags visitkort ud mod verden. Kan du tænke at det kan opfattes som en slags stilforvirring når du iscenesætter hver dag på en ny måde?

Pernille: Jeg ser det ikke som en iscenesættelse. Det er jo bare en impulsstyret måde at klæde sig på og hver dag er jo forskellig.

Trine: Det er faktisk præcis historien til “One Week Wardrobe” som er det tøj du er fotograferet i. Tanken er at hver dag har et tema og et navn, fordi hver dag jo netop er forskellig og har sine egne behov og muligheder. Det er f.eks. Rodeo Thuesday, Workwear Wedensday og Glam Saturday… Præcis den tanke at vi alle har behov for at udtrykke os i den måde vi klæder os på og hvorfor ikke lade dagene have sit eget navn og dermed sin egen historie.

Pernille: Det er lige det - og på den måde er tøj en forlængelse af vores humør og selvfølgelig skal det også afstemmes i forhold til vores gøremål…  Der er jo uskrevne regler f.eks. omkring påklædning til begravelser og dem følger jeg selvfølgelig.

Trine: Ja påklædning er også en slags kulturfællesskab hvorpå vi signalerer hvilken stamme vi tilhører… Det er også virkelig spændende at dykke ind i. Og så er der det med den gode kvalitet… Det ved jeg nemlig spiller en virkelig vigtig rolle for dig også i forhold til din butik Tootsie, hvor du sælger vintage og lækkert genbrugstøj og accessoires - hvad er god kvalitet for dig?

Pernille: Ja, jeg falder jo ikke for hvad som helst - og vil øvrigt heller ikke sælge hvad som helst. Det skal lige forbi kvalitetsdetektoren og humørinspektionen… Min næse lugter kvalitet og jeg er ligeglad med om det er nyt eller gammelt, bare det er lavet ordentligt. Det skal være gode materialer, ordentlig tilskæring og forarbejdning. Fordi jeg har været stylist og kostumier på spillefilm og reklamefilm i så mange år, så har jeg et trænet øje for god og dårlig kvalitet og mine fingerspidser kan med det samme fornemme om det er ordentligt lavet. Så jeg kan sige at god kvalitet for mig er når det er bevaringsværdigt.

Trine: Sådan har jeg det også og det er også noget vi taler virkelig meget om i STELLA NOVA, - tingene skal være ordentligt lavet og ikke mindst under ordentlige forhold… Det bruger vi meget tid og ressourcer på at afdække. Ligeledes er min drøm og vision at det er tøj du har lyst til at tage på og at du passer på, det så det holder i mange år og at du bruger det igen og igen. 

Pernille: Det er for mig det vigtigste … Og så skal tøj tale til dig og vække glæde og begejstring og på den måde er det jo små værker som gør en forskel.

Trine: Lige præcis og jeg er heller ikke i tvivl om hvad jeg kan lide og ikke kan lide… Det kan sagtens stikke i mange forskellige retninger… Men det er netop det sjove at nye sammensætninger kan skabe nye udtryk og det er jo det der skal til for at vi udvikler os. Det gælder jo også i mad, indretning osv. Vi skal bare glæde os over at grænser flyttes og nye udtryk opstår. Det er også tydeligt I din nye butik Tootsie på Gl. Kongevej på Frederiksberg, som du og din mand Leif har skabt… Den er jo så fuldstændig fantastisk flot og I er jo så crazy dygtige til at skabe universer og det er butikken et tydeligt eksempel på. Men det er sjovt at du har en butik… For samtidig fornemmer jeg også at du faktisk ikke bryder dig om at skille dig af med tingene… Hvordan hænger det sammen? 

Pernille: Sporten for mig ligger i at finde tøjet… Det er det der giver mig et kick. Jeg har gennem årene fået samlet mig et rimelig velvoksent kostume lager som jeg bruger når jeg laver reklamefilm og spillefilm og jeg kan jo ikke forsvare bare at have det hængende på et lager. Jeg elsker jo også at klæde folk på, at scanne dem og få dem til at shine og fodre dem med gode oplevelser og de får absolut ikke lov til at købe noget hvis jeg ikke synes det klæder dem… For ja egentlig ville jeg jo gerne helst beholde det hele selv.

Trine: Hvad med Bornholm? Jeg ved at det også er blevet et sted der betyder meget for jer og hvordan er det opstået?

Pernille: Vi er som familie og med venner altid kommet der rigtig meget og pludselig opstod der en mulighed for at købe Nansens Gaard, i Svaneke og vi sprang ud i det sammen med nogle venner. Det er et Bed and Breakfast og samtidig et sted hvor man også kan holde fester og andre begivenheder… Der er mange muligheder og det er et sjovt projekt. Leif er flyttet derover og bor der fast og er samtidig den der sørger for hele ombygningen, som i sig selv er et kæmpe arbejde, men han er god til det og det er for os en helt ny måde at være sammen på. Vi har været kærester i 35 år og vi er rigtig gode til at arbejde sammen og jeg savner ham i hverdagen, men synes også det er sjovt og udfordrende med det her nye liv og det at kaste sig ud i et nyt projekt sammen.

Trine: Jeg synes I er imponerende i jeres foretagsomhed og jeres kompromisløshed, for jeg ved jo at alt bliver superlækkert og ordentligt lavet når I er i gang. Det kan godt være at klæder skaber folk, men I skaber oplevelser for alle os andre. Leif har jo også skaber af Granola, som er en af Københavns fineste og hyggeligste caféer… Og det er godt gået at I nu igen kaster jer ud i både butik og Bornholmsk Bed and Breakfast… I er seje og jeg ønsker jer alt det bedste med de nye projekter.

Tak for din tid kære Pernille… Det har været en fornøjelse.