STELLA NOVA

VISITING ANETTE ELFRIDA

I HENDES PRIVATE HJEM, ØSTERBRO
KONCEPT DESIGNER
 
@ANETTEELFRIDA / @AFEW_ATELIER

Trine: VI HAR TALT MEGET OM FORSKELLEN PÅ LAND OG BY - HVAD BETYDER DEN FOR DIG?

Anette: Vekselvirkning.

Trine: ER DET GODT?

Anette: Ja.

Trine: HVORFOR?

Anette: Fordi det stimulerer forskellige sanser og de to ting har hver deres fordele og ulemper.

Trine: HVIS DU SKULLE VÆLGE... HVAD KAN DU SÅ BEDST LIDE?

Anette: Så ville jeg bo på landet og arbejde i byen.

Trine: SÅ DU VIL IKKE VÆLGE?

Anette: Måske ikke... Jeg har i hvert fald levet sådan i nogle år af mit liv og det fungerede rigtig godt for mig. Pulsen var oppe når jeg var i byen og helt nede når jeg kom hjem igen til de landlige omgivelser.

Trine: MEN NU ER DU JO FLYTTET TIL BYEN IGEN... HELT IND I HJERTET AF DEN - HVORDAN ER DET?

Anette: Det er pulserende... Der er utrolig mange indtryk, men jeg er så heldig at der er grønt udenfor vinduet og det betyder meget for mig. Og så har jeg jo mine kære børn i København og vi store og små, nyder hinandens selskab. Jeg elsker også det byen kan, - spontaniteten og forskellige muligheder… Møde venner, åbne nye døre og opleve kunst og i det hele taget bare blive inspireret af byens scenarie mellem simplicitet og glamourøsitet.

Trine: SAVNER DU LANDET?

Anette: Det gør jeg - men jeg er priviligeret at have venner og familie som ofte inviterer og giver mig muligheden for at komme på græs. Jeg elsker naturen og roen og føler mig på en måde lidt rastløs i byen.

Trine: DET ER SJOVT - JEG KAN NOGEN GANGE FØLE MIG RASTLØS PÅ LANDET.

Anette: Jeg tror det er fordi at jeg har en følelse af at være konstant på arbejde i byen. Jeg er æstetiker og et visuelt menneske og i byen bombarderes jeg ofte af indtryk og ser hele tiden ting der kunne optimeres fordi jeg ikke kan lade være med at tage stilling til detaljen i helheden.… Det problem findes ikke i naturen, - den er bare skøn og grøn og alt er dejligt. Byen er konstrueret og naturen er helt sit eget fuldendte værk.

Trine: DET MED AT FLYTTE SIG TROR JEG GØR NOGET GODT FOR OS... AT DET HELE IKKE HELE TIDEN ER DET SAMME, OG AT KONTRASTERNE PÅ DEN MÅDE STÅR SKARPERE... JEG ELSKER KONTRASTER.

Anette: Det er jeg sikker på  -  kontraster er vigtige - de flytter os som mennesker.

Trine: HVAD TÆNKER DU SPECIFIKT PÅ?

Anette: Du er tvunget til at transformere dig når du skifter omgivelser. Du skal træffe nye beslutninger og finde nye måder at gøre ting på.

Trine: TROR DU LIGEFREM AT DET ER SUNDT AT FLYTTE?

Anette: Ja, måske… Men selvfølgelig også forstyrrende. Jeg tror ikke man kan ikke tænke sig til alt, hjertet skal være med og man skal lige lande.

Trine: JEG HAR GODT NOK FLYTTET MANGE GANGE... SÅ JEG HAR VIRKELIG HOLDT MIN HJERNE IGANG OG DU HAR NOK RET - DET ER JO DET MODSATTE AF STAGNATION OG RUTINE OG DET GIVER NOK MEGET BENZIN.

Anette: Enig, det er udfordrende  - det er dybt vand og man kan ikke køre den hjem på rutinen. Når det så er sagt er jeg faktisk lidt konservativ og kan rigtig godt lide traditioner og gentagelser. Tilhørsforhold og samhørighed er vigtige værdier for mig.

Trine: DU ARBEJDER OGSÅ VISUELT MED AT FORVANDLE?

Anette: Ja, men også i mit arbejde som koncept designer er jeg optaget af udgangspunktet og det oprindelige, at bevare eksisterende skønhed og forvandle helheden til nutid og dette er ligegyldigt om det er et rum eller et brand der skal fornyes.

Trine: DET ER NOK IGEN DET MED KONTRASTER - DET NYE MOD DET GAMLE...

Anette: Ja - og at ting gerne må skille sig ud fra mængden og have en kunstnerisk åre. Det er opløftende, når man spotter noget genialitet og eksklusivitet i detaljen. Det kan optræde mange steder, i kunst, design, spatial.

Trine: DET FORSTÅR JEG GODT - OG PÅ DEN MÅDE FÅR TINGENE OGSÅ STØRRE PERSONLIGHED. DET PERSONLIGE ER ET VIGTIGT ELEMENT FORDI DET ER AUTENTISK OG JEG TROR AT VI ALLE DRAGES MOD DET AUTENTISKE.

Anette: Ja, for mig er ægthed og autencitet det vigtigste og det gælder faktisk i alle livets aspekter. Livet er fyldt med nuancer og passionen er vigtig og uden den er der ingenting, ingen drivkraft.

Trine: JA, PASSIONEN KAN IKKE RIGTIG GRADBØJES... OG DET ER VEL I BUND OG GRUND OGSÅ DERFOR AT DU IKKE RIGTIG KAN VÆLGE MELLEM BY OG LAND - FORDI DET I VIRKELIGHEDEN ER LIGEGYLDIGT.

Anette: Livet leves forfra og forstås måske nok bagfra. Der skal prøves noget før man lander, og nogen af os lander flere gange i livet. Og nogen lander aldrig, men søger konstant noget foranderligt. Og måske først i al prøvelsen og foranderligheden, finder man ud af hvor man føler sig hjemme. Men sat lidt på spidsen, så er det vigtigste jo kærlighed, at man har nogen fra flokken med i sin ramme, som man bogstavelig talt, kan sætte sig sammen med til “langbord" uanset hvor man er - land eller by. 

Trine: DET GIVER GOD MENING. TAK FOR DIN TID ANETTE, OG FORDI DU HAVDE LYST TIL AT DELE DINE TANKER.