Stella Nova

Visiting Anna Lin

ANNA LIN
I HENDES PRIVATE HJEM
25 ÅR
TV-VÆRT
@ANNA_L1N

Trine: GÅR DU OP I HVAD DER ER MODERNE… ER TØJ NOGET DER INTERESSERER DIG?

Anna: Jeg interesserer mig ikke som sådan for mode, men er mere optaget af stil. Jeg har aldrig været fan af et modehus og fulgt deres trends, men jeg har altid elsket at følge med på nettet og er i det hele taget bare blevet inspireret af folk på gaden. Jeg kan ikke følge moden slavisk, det synes jeg er uinteressant, men kan bedst lide at lave mit eget take på det og sammensætte tingene så det bliver mit eget udtryk. Det kan være en sjov hat, crazy negle, en fin glimmer eyeliner eller mærkelige sko osv… Alt sammen noget som jeg synes er sjovt at lege med og som gør at jeg selv synes det bliver min egen stil, og ikke bare sæsonens mode. Det er også min måde at møde mennesker på, - den måde hvorpå jeg fortæller hvem jeg er.

Trine: JA; DET BLIVER EN SLAGS VISITKORT… SÅ HAR DU SAT EN
DAGSORDEN FOR HVEM DU ER. MEN KØBER DU MEGET TØJ?

Anna: Det føler jeg faktisk ikke jeg gør… Jeg tror at mange tænker at jeg hele tiden køber nyt – men det gør jeg ikke. Jeg har også en ret stram holdning til at alt hvad der er i mit skab skal bruges, og ellers må det videre så nogle andre kan få glæde af det. Jeg synes heller ikke jeg laver særlig mange fejlkøb fordi jeg egentlig er ret god til på forhånd at bedømme hvad jeg kommer til at bruge og hvad der bare vil være helt off. Tingene skal ikke ende med bare at ligge i poser og kasser på et loft, på den måde bryder jeg mig ikke om overflod. Jeg synes ikke man skal gå rundt med en evig dårlig samvittighed fordi man går op i sit udseende og i sit tøj, men jeg kan bare godt lide at være bevidst om at det ikke tager overhånd og i den forbindelse har jeg lavet en regel for mig selv om at boykotte alle de kæder der producerer billigt tøj. Det er for meget et fast fix og det er altid i skuffende kvaliteter, og derfor sjældent noget man bliver glad for… Og jeg har bare besluttet, at for mig er det ikke en rigtig vej at gå.

Trine: MEN DET ER JO DESVÆRRE OGSÅ DET HELT STORE TEMA… AT VI ALLE SAMMEN TAGER ANSVAR OG GØR OS UMAGE. JEG TÆNKER MEGET OVER AT DET JEG LAVER SKAL HAVE EN LANG HOLDBARHED OG AT DET ER TØJ DER ER LAVET MED HJERTET. JEG BLIVER SÅ GLAD OG STOLT NÅR DER ER KUNDER DER FORTÆLLER OS AT DE HAR HAFT EN STELLA NOVA TING I 100 ÅR OG AT DE BRUGER DEN IGEN OG IGEN… SÅ GIVER DET PLUDSELIG MENING. I DEN HER VERDEN HVOR DER ER NOK AF ALT; BØR VI GØRE OS UMAGE
MED AT LAVE ORDENLIGE TING DER HOLDER LÆNGE.

Anna: Og i den sammenhæng synes jeg det er farligt at forvente at det kun er forbrugerne der skal tage et ansvar… Det synes jeg ikke man kan. Det er nemlig et fælles ansvar og især producenterne der skal komme ind i kampen. Det betyder utrolig meget at man som forbruger tænker over hvad man køber, og hvor længe man bruger det. Men tøjet skal også være produceret på en ordentlig måde og lavet til at holde. Jeg kan godt lide at tøjet i mit skab kan holde i mange år og matches på kryds og tværs så det hele ikke bliver ”så let udskifteligt”. Det er også derfor jeg synes det er fedt ikke at have så meget tøj. Jeg kan godt lide tanken om at vide hvad jeg har i mit skab og være kreativ og lege med at sammensætte det på nye måder. Det er så nemt at shoppe den nye kjole til 300 kr. hver gang man skal i byen, for så aldrig at tage den på igen
fordi den gik i stykker samme aften.

Trine: MEN DU HAR JO OGSÅ ET ANDET ANSVAR; - NEMLIG SOM FORBILLEDE FOR ANDRE UNGE.. HVILKET JO OGSÅ ER EN TING MAN SKAL TAGE ALVORLIGT.

Anna: Præcis,- og det er også noget jeg tænker meget over og er rigtig stolt af. Det handler i høj grad om at give unge mennesker en støtte i at det er ok at være den man er og se ud som man har lyst til og at man skal huske samtidig at have det godt med det. Der er helt unge der skriver til mig og fortæller virkelig rørende historier om det med at turde stikke ud af mængden, og om at turde at at gøre op med andres forventninger til hvordan man bør se ud. Det kan være rigtig svært at være anderledes og noget som kræver stort mod.

Trine: JA; HELT SIKKERT NOGET DER ER SVÆRERE NÅR MAN KOMMER FRA ET LILLE SAMFUND HVOR ALLE KENDER ALLE… DER ER DET IKKE HELT SÅ NEMT AT GEMME SIG I MÆNGDEN.

Anna: Nemlig.. Der kræver det for alvor stort mod at stille sig op
og sige "her er jeg, og jeg ser sådan her ud".

Trine: MEN DER TÆNKER JEG AT DU ER ET KÆMPE FORBILLEDE OG VIRKELIG KAN HJÆLPE MED AT FÅ GJORT OP MED NOGLE AF DEN SLAGS PROBLEMER FORDI DU ER SÅ MEGET DIG SELV PÅ EN MEGET AUTENTISK MÅDE.

Anna: Det håber jeg.. Det er i hvert fald noget der betyder meget for mig.

Trine: DET KAN JEG GODT FORNEMME – OG DET HAR VÆRET EN FORNØJELSE AT DELE UNIVERS MED DIG, -TAK FOR DIN TID ANNA LIN