Stella Nova

Visiting Linnea Levoskin

LINNEA LEVOSKIN
I HENDES PRIVATE HJEM, KØBENHAVN S
23 ÅR
EJER AF VINTAGE SHOP WWW.CCVINTAGE.DK / @COUTURECRASH
@LENSEDBYLINNEA

Trine: HVORFOR INTEREESSERER DU DIG FOR MODE?

Linnea: Jeg har altid defineret min egen identitet ud fra min måde at klæde mig på. Mit humør har altid kunnet spejles i det tøj jeg har på og det føles mest naturligt for mig, at klæde mig efter mit humør og hvem jeg er som person.

Trine: SÅ TØJET ER EN FORLÆNGELSE AF DIN PERSONLIGHED?

Linnea: Ja, og det har ikke altid været lige heldigt… Men det har altid betydet alt for mig. Jeg har lige siden jeg var barn været sygeligt optaget af hvad jeg havde på, og ville aldrig bare tage det på som min mor gav mig.

Trine: SÅDAN HAVDE JEG DET OGSÅ.. ALLEREDE FRA JEG VAR 3 ÅR GAMMEL, VIST OFTE TIL MIN MORS RET STORE IRRITATION…FOR DET VAR IKKE ALTID ET LIGE SMUKT SYN.

Linnea: Det samme her, - og nu er det sådan at når jeg ser billeder af mig selv fra dengang, så kan jeg godt se at farvekoordinerings sansen ikke var helt var helt udviklet.

Trine: JA; DER VAR VIST LIGE ET PAR SVIPSERE HER OG DER; MEN DET MÅ MAN TAGE MED NÅR MAN HAR SINE RIMELIGE STÆRKE HOLDNINGER TIL HVORDAN DET SKAL SÆTTES SAMMEN. MEN HVAD ER DET TØJ KAN?

Linnea: Tøj er dit vindue mod verden og er det der giver et førstehåndsindtryk. Jeg er
næsten altid i godt humør og kan derfor godt lide at mit tøj afspejler dette. Jeg er næsten altid farverigt klædt og selvom noget er trist og sørgeligt, så kan
jeg egentlig bedst lide at signalere noget positivt. Desværre har jeg for nyligt mistet min far, og selv til hans begravelse, hvor alle kom i sort, valgte jeg en lyseblå silkekjole med blomster på. Selvom det var en meget sorgfuld dag, så var det også en smuk dag og jeg følte at jeg ved at være iklædt mig en glad og smuk kjole, på den måde hædrede min far. Tøj kan så meget.. Næsten mere end ord.

Trine: JA; DET ER ET STÆRKT KOMMUNIKATIONSMIDDEL… JEG TROR OGSÅ DET ER DERFOR JEG GODT KAN LIDE AT LAVE TØJ. JEG ELSKER IDEEN OMKRING SELVE ISCENESÆTTELSEN OG DET AT MAN KAN FORTÆLLE EN HISTORIE UD FRA DEN MÅDE MAN KLÆDER SIG PÅ, OG DET FÅR MIG TIL AT TÆNKE PÅ OM DU MÅSKE HAR DRØMME OM AT BLIVE DESIGNER?

Linnea: Jeg er måske ikke kreativ nok til at skabe tøjet selv, men jeg elsker at arbejde med at sætte tingene sammen og på den måde skabe en historie. Det med at skabe udtryk og styling har altid betydet utrolig meget for mig, og nu er det så blevet min levevej. Jeg har startet en webshop, Couturecrash Vintage, med vintage tøj, og jeg elsker de små fortællinger som ligger gemt i disse ting. Det er en skattekiste af sjove ting og derfor synes jeg det er så inspirerende at arbejde
med.

Trine: MEN DU ARBEJDER OGSÅ MED STYLING IKKE?

Linnea: Jo det gør jeg også,- både på min webshop og på min egen profil @lensedbylinnea. Derudover er jeg begyndt at have faste kunder som jeg samarbejder med og det går heldigvis godt, selvom vi er helt nystartede, og det er jeg meget taknemmelig for.

Trine: DET FORSTÅR JEG GODT,- DET ER EN UDFORDRING AT SKULLE KOMBINERE EN DRØM MAN HAR INDE I SIT HOVEDE MED ET FORRETNIGSKONCEPT OG FÅ DET TIL AT FUNGERE… DET KENDER JEG ALT TIL.

Linnea: Ja og jeg har længe ønsket mig at få det op at køre, og nu synes jeg at det er så dejligt at det virker. At jeg får lov til at gøre det jeg bedst kan lide og at jeg giver mig selv lov til at satse fuldt ud på det. Jeg har tænkt på det i mange år og har virkelig skulle tage tilløb til det, så på den måde er det en endnu større tilfredsstillelse at få det i gang. Måske har det også været i processen med at miste min far, at jeg har lært at man ikke skal udsætte ting. Man ved jo aldrig hvornår man skal herfra, så det har nok også givet mig et ekstra skub i den retning og på den måde har jeg ham med i det. Han vidste også at det var min helt store drøm og at jeg aldrig har været en der passede ind i færdige kasser, men at jeg måtte udleve mine egne skæve drømme.

Trine: DET ER EN FIN BETRAGTNING LINNEA, OG NOGET JEG GODT KAN GENKENDE SELV. OG TILBAGE TIL DET ANDET; SÅ KAN DET GODT VÆRE AT VORES MØDRE IKKE FIK LOV TIL AT BESTEMME HVAD VI SKULLE HAVE PÅ DA VI VAR BØRN OG AT DE VAR LIDT TRÆTTE AF DET, MEN NU KAN MAN SE AT DET GIVER MENING, IDET DER VAR EN GRUND TIL AT VI HAVDE VORES HELT EGEN HOLDNING TIL DEN SLAGS TING.

Linnea: Præcis… Det giver nemlig rigtig god mening nu på sin helt egen måde.

Trine: TAK FOR DIN TID OG DINE ORD LINNEA.